Følelsesmæssig Intelligens for at reducere tilbagefald

Formålet med 3R (Respire, Remember, Respond) Følelsesmæssig Intelligens for at reducere tilbagefald er et projekt med formål at forbedre den sociale tilpasningsevne og modstandsdygtighed for lovovertrædere, at fremme deres reintegration i samfundet, og som slutresultat, at reducere tilbagefald til kriminalitet. I den forstand bør følelsesmæssig intelligens interventioner gives til fanger, der vil blive løsladt inden for 6 måneder. Som supplement til denne foranstaltning bør der undervises i social tilpasning for lovovertrædere senest 3-6 måneder efter deres løsladelse. Projektet har planer om at vise betydningen af anvendelsen af Følelsesmæssig Intelligens værktøjer og strategier for indsatte, der vil blive frigivet inden for 6 måneder for at reducere niveauet af tilbagefald. Projektet vil have en dobbelt interventionslinje, både med indsatte og med folk, der støtter de indsatte i deres forsøg på at reintegrere sig i samfundet: vagter, fængselsinspektører og socialarbejdere, men også ngo’er i overvågningen uden for fængslet. Programmet her et doblet fokus. På den ene side vil det arbejde med indsatte og på den anden side de mennesker, der udgør støttestrukturen for indsatte i deres reintegration i samfundet. For fanger synes det attraktivt at tilbyde et omfattende program, der vil hjælpe indsatte med at lære at integrere følelsesmæssig intelligens i deres hverdag, for eksempel, har træningssessionerne blandt andet fokus på stresshåndtering, selvbevidsthed og selvregulering. Parallelt med dette program for indsatte, bør et andet tilbydes til folk, hvis rolle det er at støtte de indsatte i deres forsøg på at reintegrere i samfundet. Disse omfatter vagter, fængselsinspektører og socialrådgivere (overvågning i fængslet), men også NGO og andre former for organisationer (overvågning udenfor fængslet) under hensyntagen til den ekstreme betydning af opfølgningen i de første måneder efter løsladelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *